Fennie Bouwsema

Stippen en stroken van stof

“Textiel, zo dichtbij…. Als kind keek ik graag mee als de koffer open ging van mijn (logerende) grootmoeder, want er kwamen altijd lapjes tevoorschijn, waarvan kleding werd gemaakt. Vanaf mijn 12e zat ik regelmatig achter de naaimachine. Eigenlijk wilde

ik graag naar de kunstacademie, maar dat was toen geen optie.

Naast mijn studie en werk in de agogische zorgsector is mijn interesse voor textiel verder gegroeid door het volgen van meerdere cursussen: patchwork en quilten. Daar heb ik naderhand ook enkele jaren workshops in gegeven.

Passie voor het maken van wandkleden / eigen ontwerpen is ontstaan in een periode dat ik niet zo mobiel was; ik zat een tijdje in ‘de lappenmand’ . Daarna ben ik steeds vrijer gaan werken; er zijn steeds weer grenzen te verleggen. Elk nieuw ontwerp geeft een intens besef van Leven; kleuren, vormen en lijnen ontstaan soms argeloos. Ik hou van het werken met natuurlijke materialen, vooral zijde en linnen.

Vanaf 2003 doe ik regelmatig mee aan ( inter-) nationale en lokale groeps-tentoonstellingen en heb daarin enkele keren tot mijn grote verrassing een prijs gewonnen. Mijn ontwerpen zijn meestal abstract en ontstaan vaak spelenderwijs, soms broedend op een (bijbels-) thema.”

De expositie kunt u bezoeken in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.
De tentoonstelling is open: woensdag t/m vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 29 mei t/m 28 juni 2019. Extra open tijdens de Midzomeravond op zaterdag 22 juni.