Expositiehuis Den Ham

De Stichting Expositiehuis Den Ham werd opgericht in 1989 en heeft als doel belangstelling voor beeldende kunst te bevorderen. Speciale aandacht is er voor de educatieve functie van beeldende kunst voor (school)kinderen. Sinds het jaar van oprichting hebben ruim honderd en vijftig beeldend kunstenaars hun werk in Den Ham geëxposeerd.


De mensen                                              

Een groep van tien enthousiaste mensen probeert het ideaal van de Stichting Expositiehuis vorm te geven door exposities van hedendaagse beeldende kunst te organiseren. Eenvoudig samengevat variëren hun taken van het contacten leggen met en het uitnodigen van beeldend kunstenaars tot en met het  suppoosten tijdens de openingsuren. De laatste jaren is daar bijgekomen het verzorgen van lessen Kijken-naar-kunst (als geëxposeerd werk zich daarvoor leent) voor leerlingen van basisscholen in de gemeente.


De middelen                  

De Stichting Expositiehuis Den Ham is een initiatief zonder winstoogmerk. Naast steun van de gemeente Twenterand die de expositieruimte beschikbaar stelt, zijn er enkele sponsors die het initiatief van de Stichting steunen. Heel belangrijk zijn de “Vrienden van Stichting Expositiehuis Den Ham” die, behalve dat zij de Stichting een warm hart toedragen, jaarlijks hun bijdragen doneren. Vrienden en belangstellenden ontvangen ongeveer acht maal per jaar een uitnodiging om bij de opening van tentoonstellingen aanwezig te zijn.

 

 

Vrienden van Stichting Expositiehuis

Heel belangrijk zijn de “Vrienden van Stichting Expositiehuis Den Ham” die, behalve dat zij de Stichting een warm hart toedragen, jaarlijks hun bijdragen doneren.

Vrienden en belangstellenden ontvangen ongeveer acht maal per jaar een uitnodiging

om bij de opening van tentoonstellingen aanwezig te zijn. 

Wilt u “Vriend” worden geef u dan op via “Contact”. Een jaarlijkse donatie (minimaal €15) kunt u overmaken op IBAN:  NL18RABO 0324 5929 65

 

De ruimte                                                       

De exposities worden gehouden in het middendorpshuis, een voormalig hotel, genoemd naar een van de laatste eigenaars. In dit gebouw nabij de authentieke Brink zijn tevens de Oudheidkundige Vereniging en de VVV gevestigd. Achter het huis bevindt zich de IVN-Kruidentuin. De expositieruimte meet 6 bij 10 meter en heeft een mooie lichtinval en goede spots. Den Ham ligt in de prachtige omgeving van Ommen met het Kasteel Eerde en het rustieke Eerder Achterbroek.