Arie Ekkel

Window of my eyes

Als Stichting Expositiehuis Den Ham hebben we onze nieuwe kleurrijke tentoonstelling “Window of my eyes” ingericht.

Arie Ekkel, geboren in 1950 te Kloosterhaar en nu wonend in Bergentheim, toont er zijn schilderijen.

Hij vertelt: “Als jongen tekende ik al graag na schooltijd, maar ging daar niet mee door, omdat de muziek in de jaren 60 mij meezoog en ik gitaar wilde leren spelen. Ik werd zanger-gitarist in de band Sam Dice. Nadat de band in 1980 werd ontbonden, begon ik in 1982 uit het niets als autodidact kunstschilder.”

Zijn grote inspiratiebronnen waren in het begin de meesters in het winterlandschap, zoals Schelfhout, Leickert en Koekoek. Later kwamen steeds meer de stillevens in beeld, waarbij Ekkel zoveel mogelijk de werkelijkheid probeert te overstijgen. Bijzonder zijn de schilderijen met antiek speelgoed. Hij werkt uitsluitend met olieverf op doek of paneel.

Via deze expositie wil Arie Ekkel graag zijn werk laten zien aan ieder die het realisme en de traditionele schilderskunst een warm hart toedraagt.

Zijn werk was de laatste jaren te bewonderen in “ Gashouder”, Dedemsvaart, Studio “Concrea”, Schoonoord, “Thijn Museum”, Coevorden, Kasteel “Slangenburg”, Doetinchem. Zie ook op:  arieekkelkunstschilder.weebly.com en arieekkel.exto.nl

 

 

 

De tentoonstelling van de Oudheidkundige Vereniging is tegelijkertijd te bezoeken.