Licht

Betty Stokvisch

Het Expositiehuis Den Ham toont een nieuwe tentoonstelling met schilderijen van Betty Stokvisch uit Ommen.

De in Barneveld geboren schilderes studeerde in 1997 af aan de docentenopleiding kunst en beeldende vorming van Windesheim.

Het beeldend bezig zijn is voor haar een voortdurend spel en onderzoek. Het gaat haar niet zozeer om de afbeelding maar om de verbeelding van de dingen.  Betty geeft met verf op doek gestalte aan vaak persoonlijke belevingen, waarin de emotie de hoofdrol speelt.
Het zijn realistische beelden, maar eigenlijk heeft het niets met de letterlijke realiteit te maken. Juist door de realiteit los te laten, krijg je veel meer ruimte om vrij te associëren. Vaak treedt een kleurrijke figuur in het schilderij naar voren vanuit een vagere achtergrond.

“Licht in mijn werk vind ik belangrijk; licht staat voor mij voor meer dan letterlijk licht. LICHT staat ook voor liefde, vrijheid en humor”.

De kern van de onderwerpen heeft veel te maken met de kwetsbaarheid van het leven.  Dat fascineert, boeit en ontroert haar.

Ruimte voor eigen interpretatie van de toeschouwer is belangrijk en juist die verschillende ervaringen vindt zij spannend.

Betty Stokvisch geeft ook cursussen schilderen.
Zie ook; www.bettystokvisch.nl

Betty Stokvisch, geboren in Barneveld 1953.

Docenten opleiding kunst en beeldende vorming, Hogeschool Windesheim Zwolle.

Afgestudeerd: 1997
Geeft ook cursussen schilderen.

 

Inspiratie, Motivatie,

 

Het beeldend bezig zijn is voor mij een voortdurend spel en onderzoek. Het gaat mij niet om de afbeelding maar om de verbeelding van de dingen. Het zijn vaak persoonlijke belevingen,waarin de emotie de hoofdrol speelt  en zo met verf op doek ,gestalte wordt gegeven. Het zijn realistische beelden, maar eigenlijk heeft het niets met de letterlijke realiteit te maken. Juist door de realiteit los te laten,krijg je veel meer ruimte om vrij te associeren.
Licht in mijn werk vind ik belangrijk ,licht staat voor mij voor meer ,dan letterlijk licht.
LICHT staat ook voor liefde, vrijheid en,humor.

De kern van de onderwerpen hebben veel te maken met de kwetsbaarheid van het leven, dat facineert, boeit en ontroerd mij.

Ruimte voor eigen interpetatie van de toeschouwer is belangrijk, en juist de verschillende ervaringen vind ik spannend.