Henk Bosklopper en Martin Soepenberg

Impressies in verf en steen

Henk Bosklopper uit Ommen begon 15 jaar geleden met beelden maken. Het eerste beeld dat hij maakte was een uil van een gipsbetonblok. Daarna kreeg hij de smaak van het hakken te pakken. Vervolgens maakte hij van speksteen verschillende beelden, om daarna met harde(re) steensoorten aan te slag te gaan o.a. serpentijn.
Hij is autodidact en maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Het belangrijkste is voor hem het plezier in het werken. Zo geniet hij van Montmartre op het Kerkplein in Ommen, omdat hij dan tijdens het werken direct contact heeft met het publiek.

 

Harry Soepenberg uit Den Ham kent het Overijsselse en Drentse landschap als zijn broekzak. Voor zijn beroep brengt hij veel tijd door in de natuur. Wat hij overdag ziet verwerkt hij ’s avonds op paneel of doek. Licht, kleur en sfeer van de rivierdalen legt hij vast in acryl, olieverf of gouache. Zeer herkenbaar, maar niet fotografisch. Het gaat om de impressie van wat Harry zelf boeit. Een schilderij is als een wandeling door de natuur. Hij kreeg les van Henk de Jong en Jan Oosting. Naast landschappen maakt Soepenberg ook portretten van mens en dier.