Caroline Kuiper

Vrolijk de herfst in

 

 Als Stichting Expositiehuis Den Ham hebben we een nieuwe kleurrijke tentoonstelling ingericht met werken van Caroline Kuiper uit Den Ham.

Caroline vond dat er na de Corona wel wat vrolijkheid gemaakt kon worden in haar atelier. Daarom maakte ze veel kindjes en ook het kleinkind, dat op komst is, was een inspiratiebron deze zomer.

Caroline maakt kleurrijke keramische werken van meestal grove chamotte klei. Het werk  wordt met rolletjes opgebouwd en daarna met engobe bewerkt en soms wel vier keer gebakken om dit matte resultaat te krijgen. Ander werk is is met een glanzende glazuur behandeld en op 1150 graden gebakken. De kleuren zijn erg belangrijk voor de uitstraling van de kindjes.

Caroline Kuiper werd in 1954 in Rijswijk (Z.H) geboren. Omdat ze al van kindsaf creatief bezig was volgde ze een opleiding tot etaleuse aan de DEVA in Almelo. In 2005 rondde Kuiper met goed resultaat de keramiekopleiding aan de SBB in Gouda af. Ze hoort/leest heel graag uw mening over haar werk.

De feestelijke opening vond plaats op zaterdag 17 september in de expositieruimte van het Middendorpshuis Grotestraat 4 in Den Ham.

De expositie is open op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 21 september t/m 29 oktober.

 

De tentoonstelling van de Oudheidkundige Vereniging is tegelijkertijd te bezoeken.