Frieda Waanders

Facetten van de mens

De Stichting Expositiehuis nodigt u van harte uit voor de expositie met beelden van Frieda Waanders. De expositie werd geopend door Ruurd Hallema, vriend en collega uit Borne.  Foto's van de opening vind u hier.

Frieda Waanders toont haar esthetisch vormgegeven beelden in marmer. Deels figuratief, uitgehouwen in ruwe steen, met subtiele details die het harde marmer menselijk en zacht laten lijken. Deels gestileerd in een schijnbare eenvoud van strakke lijnen en facetten, die desondanks sensualiteit, beweging of emotie laten zien.
Frieda woont in Den Ham en heeft haar atelier aan de Herengracht in Almelo. Hier maakt ze haar sculpturen in natuursteen, zowel vrij werk als werk in opdracht. De beelden worden grotendeels handmatig met hamer en beitel in vorm gebracht, waarna ze door slijpen, schuren en polijsten afgewerkt worden.

Vier jaar volgde zij cursussen in beeldende vormgeving, beeldhouwen, marmerbewerking en diverse masterclasses aan de internationale beeldhouw academie Campo dell’ Altissimo in Italië. Vanaf 2005 maakte Frieda van het beeldhouwen (een deel van) haar beroep en exposeerde geregeld. Haar leermeesters waren o.a. Ger Bonsink, Peter Rozenzweig, Roland Steger en Raphaël Beil.
Jaarlijks gaat ze naar Italië om te beeldhouwen nabij de marmergroeves in het prachtige berglandschap van Toscane.
In 2010 is Frieda Waanders uitgeroepen tot winnaar van de Herman Krikhaar publieksprijs.

Zie ook www.friedawaanders.nl

 
De tentoonstelling is open op woensdag t/m vrijdag van 14.00 uur t/m 16.00 uur in de periode 17 januari t/m 16 februari 2018.