Kees en Micha Huigen

"Huigen & Huigen"

 Kees Huigen uit Den Ham is in 1978 afgestudeerd aan de AKI in Enschede, afdeling ruimtelijke vormgeving. In zijn beeldend werk is hij op zoek naar een “vormentaal” waarbij hij door de verwondering over het leven uitdrukking geeft aan gedachten en gevoelens. Vaak heeft het werk een geometrische regelmaat, die ook al werkend kan ontstaan. Huigen herkent de hand van de Schepper in de natuur die voor hem een inspiratiebron is. De laatste tijd maakt hij lichtobjecten met een concrete functie. Zonder licht, dat de duisternis verdrijft, kan het leven niet bestaan.

 

Micha Huigen is illustrator en in 2019 afgestudeerd aan ArtEZ in Zwolle, waar hij nu ook woont. Hij volgde Illustration Design. Zowel zijn autonome werk als werk in opdracht kenmerkt zich door het oog voor detail. Lang niet alles is in één oogopslag te ontdekken. Micha gaat aan de haal met vorm en perspectief en stuurt zo de toeschouwer in de gewenste richting. De werelden in zijn werk wekken  de illusie los te staan van de werkelijkheid. Huigen junior laat zich inspireren door thema’s als verval, vergankelijkheid en verwondering.

Het is bijzonder om werk van vader en zoon Huigen bij elkaar te zien. Beiden geven aan dat zij vorm willen geven aan hun verwondering in het leven. Komt u de resultaten bewonderen?

 

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 26 maart om 16.00 uur in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.

 

De tentoonstelling is open op woensdag, donderdag,  vrijdag en zaterdag  van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 30 maart t/m 14 mei 2022.

Tegelijkertijd is de expositie van de Oudheidkundige Vereniging te bezoeken.