Jelle van der Zwaag

Skylight

De in Den Ham geboren en getogen Jelle van der Zwaag is met zijn bijzondere kunstwerken te gast in het Middendorpshuis.

Van der Zwaag (1961) is in 2013 afgestudeerd aan de Fotoacademie te Groningen.
Als autonoom fotograaf vindt hij zijn beelden in de dagelijkse omgeving. Zijn fotografie speelt zich af op locaties en in ruimtes waar weinig tot geen mensen aanwezig zijn, maar wel hun invloed aanwezig is.
De setting en het lichtgebruik zijn voor hem essentieel om de kleine theatertjes van het dagelijks bestaan in een bijzondere context te plaatsen.
Reizen is daarbij van belang, omdat een andere omgeving een onbevangenheid bij hem oproept, die in zijn foto’s o.a. door kleur en contrast weergegeven wordt.
Hij laat daarmee zien dat er op bijzondere momenten een sfeer ontstaat, die het vermoeden van een gebeurtenis, een ontmoeting, of een toeval oproept.
Het is de amper aanwijsbare, maar onder de oppervlakte aanwezige spanning, die de beelden hun kracht geeft en zijn manier van werken kenmerkt.

“Skylight” is de titel van deze expositie. Letterlijk vertaald “licht van de lucht”, maar het is ook het Engelse woord voor patrijspoort.

 

 

De tentoonstelling is open tijdens de openingstijden van Touristinfo op maandag van 13.30 tot 16.30 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 12.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur in de periode 11 juli t/m 27 augustus 2016.