Jos Engbersen

van Twente tot Tibet

 

Op de eerste expositie in 2023 toont het Expositiehuis Den Ham werk van Jos Engbersen onder de titel : “Van Twente tot Tibet”.

Engbersen uit Almelo noemt zich een autodidact met 50 jaar ervaring. In het begin was het kopiëren van oude meesters de hoofdmoot van zijn schilderwerk.

“Ik behoor tot de zogeheten ‘fijnschilders’ (fine-art). Het (zeer) realistisch schilderen past het beste bij mij. Daar waar de collega kunstschilder zijn penseel neerlegt, probeer ik er nog wat meer uit te halen.“

Daarbij richt hij zich speciaal op de elementen: stofuitdrukking, expressie en emotie, het gebruik van licht en donker en intensieve kleuren.

Naast landschappen schildert hij vooral portretten van mensen uit verre landen. Daarbij intrigeert hem de expressie, doorleefdheid en emotie. Engbersen noemt het proberen  de “rimpels” nog echter en glas echt glas te laten lijken een zoektocht die nooit eindigt.

De kunstenaar exposeerde op veel plaatsen en is coach van twee schildergroepen. Zie ook : www.josengbersen.nl

 

De opening vindt plaats op zaterdag 4 februari om 16.00 uur

De  tentoonstelling in de expositieruimte van het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham is te bezichtigen op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 8 februari t/m  18 maart 2023 .     

De tentoonstelling van de Oudheidkundige Vereniging is tegelijkertijd te bezoeken.