Rashel ALberts, Janneke Wemekamp, Arne Brink, Annie Kremer, Frieda Waanders

Kom Kunst Kijken / Kopen nu het weer Kan

Het Expositiehuis Den Ham nodigt u van harte uit voor de tentoonstelling “Kom Kunst Kijken/Kopen” nu het weer Kan.

Vijf kunstenaars waren bereid om op korte termijn hun werk te tonen op deze zeer gevarieerde expositie.

Rashel Alberts, 23 jr. uit Almelo, toont illustraties in diverse technieken (mono-type, digitaal, potlood en gouache). Rashel is opgegroeid in de bossen van Bruinehaar en vindt haar inspiratie in de natuur. Zij studeert dit jaar af aan Artez Zwolle waar de afstudeertentoonstelling is op 29 en 30 augustus.

Janneke Wemekamp groeide op in Lemele, studeerde aan de Christelijke Nationale Schildersschool. Ze maakt werken met een diepere gedachte om tot uitdrukking te brengen wat haar als christen bezig houdt. Janneke schildert met allerlei materialen en technieken in een veelzijdige stijl.

Arne Brink uit Dieverbrug maakt Illustratie Kunst met balpennen. Brink is afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen. In zijn atelier “De zwarte IJsbeer” in Dieverbrug maakt hij minutieus vrij werk en werk in opdracht. Op de kunstwerken is veel te zien en te beleven. “Laat u verrassen!” is zijn uitnodiging.

Annie Kremer uit Den Ham schildert sinds 1990 met verschillende technieken. De laatste jaren heeft Annie zich verdiept in het schilderen of schrijven van iconen. De geëxposeerde werken zijn gemaakt met acrylverf en gemengde techniek. Zij haalt haar inspiratie vaak uit lijnen en vormen en zoekt daarbij naar evenwicht.

Frieda Waanders, geboren en getogen in Den Ham, heeft haar atelier/galerie in Almelo. Zij volgde diverse cursussen in beeldhouwen o.a. aan de Campo dell’ Alissomo in Italië. Jaarlijks werkt zij een tijd nabij de marmergroeven in Toscane. Frieda toont haar esthetisch vormgegeven beelden in natuursteen en brons, deels figuratief deels gestileerd.

 

De expositie is te bezichtigen in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. De tentoonstelling is open op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 15 juli t/m 21 augustus van 14.00 tot 16.00 uur. Dan is ook de tentoonstelling “Kokhuussies” van de Oudheidkundige Vereniging te bezoeken.

In het Middendorpshuis zijn maatregelen genomen i.v.m. het coronavirus.