Beter KIJKEN

Beter KIJKEN Expositie leerlingen van Louise Bramer tonen hier hun schilderijen in de techniek, Acryl. Ze hebben prachtige werken gemaakt. De expositie bestaat uit schilderijen met verschillende opdrachten welke allen live stilleven of van zelfgemaakte foto’s geschilderd zijn. De cursisten zijn zelf op de plaats van de afbeelding geweest en hebben er foto’s gemaakt. Aan de hand van die foto’s is het schilderij ontstaan. Het is een selectie van de vele mooie werken die gemaakt zijn. Beter leren kijken was het uitgangspunt van de cursussen. Hierbij kwamen vele aspecten van de schilderkunst aan de orde zoals, compositie, licht en schaduw, kleurenleer, perspectief en vormen. De kunstgeschiedenis werd ook vaak als uitgangspunt genomen. Louise Bramer was 35 jaar docent aan creatieve centrums en de laatste jaren gaf ze cursussen samen met haar collega Wil van der Linden De expositie loopt van 17 mei t/m 1 juli 2023.

“Ze hebben prachtige werken gemaakt” zegt Bramer.
De expositie bestaat uit schilderijen met verschillende opdrachten welke allen als stilleven, live of van zelfgemaakte foto’s geschilderd zijn. De cursisten zijn zelf op de plaats van de afbeelding geweest en hebben er foto’s genomen. Aan de hand van die foto’s is het schilderij gemaakt. Het is een selectie van de vele mooie werken die gemaakt zijn. Beter leren kijken was het uitgangspunt van de cursussen. Hierbij kwamen vele aspecten van de schilderkunst aan de orde, zoals compositie, licht en schaduw, kleurenleer, perspectief en vormen. De kunstgeschiedenis werd ook vaak als uitgangspunt genomen. Louise Bramer was 35 jaar docent aan creatieve centrums en de laatste jaren gaf ze cursussen samen met haar collega Wil van der Linden. Zelf exposeerde de succesvolle Bramer uit Vroomshoop ook al enkele keren in het Expositiehuis. De cursisten beschouwen deze tentoonstelling ook als een eerbetoon aan de bevlogen cursusleider

Van de volgende leerlingen is werk te bezichtigen:

Ina Altena, Pauline Biemans, Jerrie Blekkenhorst, Olga van der Gragt, Bertha v.Faassen, Gwendy Velthuis, Ina Kruiter, Fija Mulder, Annette Neele, Marijke Pottjewijd, Ineke Uitzetter, Miny Wiersma.