overLeven

Marijke Talen

 

Het Expositiehuis Den Ham heeft rond deze tijd van herdenken en vieren een bijzondere fototentoonstelling van Marijke Talen uit Vroomshoop georganiseerd.

Fotograaf Marijke Talen (1965) had al lange tijd de wens om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te portretteren en hun verhalen vast te leggen, nu het nog kan. Deze wens is uitgekomen met het boek ‘overLeven’ en de gelijknamige reizende foto-expositie.

Door haar gevoelige portretten laat Marijke ons op indringende wijze kennismaken met de mensen uit haar boek. Zo zal de heer Siegfried van Maagdenburg (1932) tijdens de opening aanwezig zijn. Talen fotografeerde hem 70 jaar na de oorlog bij de Puntbrug in Vroomshoop, op dezelfde plek als waar de toen 13-jarige onderduikjongen de bevrijding beleefde.

Marijke is verheugd dat de foto-expositie van de 25 portretten met korte autobiografie en levensmotto’s nu te bezichtigen is in haar eigen gemeente, Twenterand.

Naast het boek en de foto-expositie houdt Marijke de lezing 'de Kracht van overLeven'.
Binnenkort gaat de interactieve presentatie 'de Kracht van overLeven' voor basisscholen groep 7 en 8 van start.


'overLeven', de foto-expositie die de herinnering aan Joodse overLevenden en overledenen levend houdt. Meer info:www.fotografiemarijketalen.nl

 

Tegelijkertijd houdt de Oudheidkundige Vereniging een aansluitende expositie in het Middendorpshuis:  “Jodenvervolging en verzet in Den Ham en Vroomshoop”.

 

 

De beide exposities zijn te bezoeken in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham.