Riet Abcouwer en Emelie Nillessen

Door de jaren heen

 Met genoegen nodigt Het Expositiehuis Den Ham u uit voor de duo-expositie met werk van Riet Abcouwer en Emelie Nillessen met de titel “Door de jaren heen”.

“Wij hebben elkaar zo'n 35 jaar geleden in een modeltekengroep leren kennen en sindsdien leven we steeds mee met elkaars werk.”

Riet Abcouwer uit Almelo heeft een opleiding tekenen en schilderen gevolgd aan de AKI in Enschede. Zij had daar o.a. les van Johan Haanstra en Philip Kouwen. Zij volgde een masterclass bij Cornelis Le Mair en specialiseerde zich in gedetailleerde (bloem)stillevens in aquarel en acryl en olieverf (alcyd). Abcouwer is lid van de modeltekengroep “Kriet”. 

Of het nu om een stilleven gaat, een boeket of dat ze werkt naar model, Riet Abcouwer tekent en schildert bij voorkeur naar de directe waarneming. In haar naturalistische vertaling, met veel oog voor detail, laat ze vooral zien hoe ze zelf geniet van de schoonheid van eenvoudige dingen. Zie de website: www.rietabcouwer.nl

 

 

 

Emelie Nillessen uit Westerhaar studeerde in 2002 af aan de AKI in beeldhouwen/keramiek en fotografie. Haar thema was : “kwetsbaarheid van het bestaan”. 

De worsteling tussen menselijk verlangen en de harde dagelijkse realiteit maakt de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan soms schrijnend duidelijk. Haar ogen zoeken naar het perfecte, de balans, de ritmes en de mystieke plekken. Zij gebruikt diverse technieken, zoals werken met klei en gips, fotografie, tekenen, schilderen en gemengde technieken. Zie de website: www.emelienillessenpol.nl 

De tentoonstelling in het Expositiehuis Grotestraat 4 te Den Ham is open op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 16 november t/m 23 december.

U bent ook van harte welkom bij de tentoonstelling van de Oudheidkundige Vereniging en in de Kruidentuin.