Desiree Verkerk en Silene van Waveren

Met liefde gemaakt

De Rotterdamse Verkerk is in 2003 afgestudeerd aan de Willem de Kooningacademie.

Zij maakt schilderijen waarvoor zij haar inspiratie uit het dagelijks leven haalt. Zij besteedt veel aandacht aan de ontwerpfase: onderwerp, schets, compositie. Pas als haar schets perfect is gaat zij deze uitwerken.


Van Waveren uit Den Dolder heeft haar kunstzinnige roots in de modewereld. Vandaar de serie keramische slanke catwalkladies. Deze noemt zij haar “Bettieobjecten”  en deze hebben net als haar dieren een humoristische inslag. Elk werk is uniek, ze werkt dus niet met mallen. Fascinerend zijn de combinaties van haar keramiek met o.a. glas, metaal, stof en touw.

 

 

Desiree Verkerk
Afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie in 2003.
Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven. Daarom zijn mijn onderwerpen ook zo divers en persoonlijk. Voordat ik een schilderij op het doek of paneel heb gaat er een heel proces aan vooraf. Het onderwerp bedenken, schetsen maken voor de juiste compositie, besluiten dat mijn idee tegenvalt, weer opnieuw beginnen etcetc. Uiteindelijk heb ik mijn ultieme schets die ik dan vervolgens ga uitwerken.

 

Silene van Waveren, is professioneel beeldend kunstenaar te Den Dolder.

Creativiteit speelde ook in haar loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol. Gedurende 20 jaar was ze hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij het encyclopedie het Komplete Handwerken en Handwerken Zonder Grenzen. Haar Modeopleiding in Amsterdam was hiervoor een uitstekende basis. Ook volgde ze gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Hoge school voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Om ten slotte haar droom te verwezenlijken en te starten als zelfstandig keramiste/beeldend kunstenaar.

inspiratie in haar werk wordt geput uit vele bronnen, zoals omgeving, natuur, kunst, eeuwenoude tradities en rituelen. Speerpunten: Catwalkladies (slanke vrouwen), die ontstaan zijn uit haar modeverleden, voor elke vrouw ontwerpt zij een ander outfit. De "Bettie objecten": Het typetje staat centraal en Silene vertelt haar stripverhaal in keramiek. Omdat ze erg van dieren houdt zijn deze goed vertegenwoordigd in haar oeuvre, o.a. vogels, honden én katten. Zowel de Betties als de dieren hebben een humoristische inslag. Zij werkt ook in thema vormt urnen en werkt in opdracht. Elk object is uniek, omdat Silene niet met mallen werkt. Fascinerend zijn haar combinatietechnieken; o.a. glas, metaal, stof en touw in combinatie met keramiek.

 

Het Expositiehuis nodigt u van harte uit om de tentoonstelling "Met liefde gemaakt" met werk van Desiree Verkerk en Silene van Waveren te bezoeken.