Rieke van Walraven-Mast en Adriana Mast

Zussenstreken

Zoals de titel al duidelijk maakt exposeren van 14 januari 2017 tot en met 24 februari 2017 twee zussen in het Middendorpshuis in Den Ham: Rieke Walraven-Mast en Adriana Mast. Het Expositiehuis nodigt u van harte uit om de expositie te bezoeken.

 

Rieke Walraven-Mast (1947, Paramaribo) woont en schildert in Den Ham.

Na een werkzaam leven in het onderwijs ging Rieke zich na haar pensionering intensiever met schilderen bezig houden. Sinds 2012 schildert ze bijna iedere dag. Ze volgt wekelijks lessen bij haar zus in Ruinen. Rieke maakt werk in olieverf en acryl; meestal modern realistisch, maar soms ook abstract De onderwerpen zijn portretten, bloemen, stillevens en situaties die ze tegenkomt. Zij nam deel aan diverse exposities in Overijssel en Drenthe.

 

Rieke: “Het leek mij heel leuk en een eer om een keer te mogen exposeren in het mooie Expositiehuis in het centrum van Den Ham. Dat gaat dus nu gebeuren en zelfs samen met mijn zus.”

 

 

Adriana Mast (1959, Utrecht) woont en werkt in Ruinen (Drenthe).

Adriana volgde de opleiding autonoom beeldend kunstenaar aan de kunstacademie Minerva in Groningen.

Ze werkt voornamelijk met olieverf, maar gaat ook het experiment aan met acryl, potlood en pastel. Een realistische benadering van onderwerpen heeft haar voorkeur. Adriana maakt schilderijen die met alledaagse gebeurtenissen te maken hebben.

Daarnaast schildert en tekent ze portretten (al dan niet in opdracht). In 2013 was zij winnaar van Het Portret van Drenthe. Hierna volgde een serie met “Drentse Schrievers en Dichters”. In de afgelopen jaren heeft ze zich ook toegelegd op het buiten schilderen, plein-air genaamd. Zij exposeert in binnen- en buitenland.

In haar atelier Goselaere in Ruinen, aan de rand van het Nationale Park Dwingelderveld, geeft zij schilder- en tekenles en verzorgt zij workshops model/portret met levende modellen, en plein-air schilderen . De programma’s staan op  www.goselaere.nl.  Zie ook www.adrianamast.nl

 

Adriana: “Toen ik door mijn zus werd gevraagd om samen met haar  in Den Ham te exposeren, ben ik komen kijken naar de expositieruimte en werd direct enthousiast. Mooie ruimte om mijn werk te exposeren en dat ik dat samen met mijn grote zus kan doen, maakt het natuurlijk heel bijzonder.”